There was an error in this gadget

Friday, 17 June 2011

16 sebab kenapa masih single!

A : hey, u takde bf ke? tak bosan? pelik la. kalau i....
B : ohh,single n available la ni? awat naa?
C : bile agaknye ko nk ade boipren nih?

di atas adalah pelbagai jenis soalan yg akan sering ditanyakan hanya kepada org2 single. adeh, kesian kita kan? haha. 'kita' means aku n korangg2 yg still single. tension betol kan kalo org asik tanye je nape kita single? padahal, kita tak tension pon kalo jd single. tp automatically jadi tension bile org asik tanye bende same je. =____=

tapi kawan2, jgn risau. kita ada banyak jawapan utk soalan mereka yg satu ni. dah perah otak tau nk cari jawapan terbaik. haha. pasni, bolehla kita jwb dgn profesional okey. ;p

1) oit, kenapa masih single?
alaa, even aku single, aku happy je! masih ramai lagi kawan2 and family yg sayang kat aku.

2) oit, kenapa masih single?
ohh, sebenarnye aku malas nk pikir pasal laki la. serabut! no boyfriend, no problem.

3) oit, kenapa masih single?
entahla. belum sampai seru kot. nanti2 ade la tu. sabar je la. jodoh kat tangan Allah swt kan.

4) oit, kenapa masih single?
sebab selalu org yg aku suka mesti dah ade girlfriend lain. pfft. takkan nak rampas pulak? tak baik tau.

5) oit, kenapa masih single?
setakat ni aku takde la kesunyian atau kebosanan yang melampau tanpa bf. so,single pon takpe.

6) oit, kenapa masih single?
lelaki sekarang mcm susah nk percaya. mcm main2 je. taknak la masuk mulut buaya atau naga.

7) oit, kenapa masih single?
alaa, muda lagi laa. rilekss dulu. kita enjoyy!

8) oit, kenapa masih single?
aku belom jumpa laki yg mampu buat aku syg kat die. takkan nak main2 kan laki yg kita tak syg kan?

9) oit, kenapa masih single?
dah banyak kali kecewa time couple dulu. serik siott! tak sanggup mak, nyah!

10) oit, kenapa masih single?
ish, aku nak focus on study laa. aku taknak pelajaran aku terganggu.

11) oit, kenapa masih single?
mmg aku sendiri nak jd single. sebab takut aku tak pandai jaga diri dan nafsu.

12) oit, kenapa masih single?
aku tak main la couple2 ni. dah jumpe jejaka idaman, aku terus je ajak die kawin. senang!

13) oit, kenapa masih single?
buang masa je la bercinta ni. belom tentu die tu jadi suami aku nanti.

14) oit, kenapa masih single?
aku sibukla. byk benda nak kene setel. takde masa nk bercinta.

15) oit, kenapa masih single?
aku nak kerja, kumpul duit banyak2 and capai cita2 aku dulu. pastu,baru bercinta.

16) oit, kenapa masih single?
er,aku susah kan kau ke kalau aku single? yg single aku kan?


aku rasa ni adalah jawapan yg agak relevan utk digunakan zaman sekarang ni. tapi bagi aku sendiri, jawapan aku adalah no 1 sampai no 8. no 16 aku paling suka. yang lain2 tu aku sekadar cipta sndiri. bukan jawapan sebenar aku. and personally, aku rasa single is not too bad. kita tak mati la kalau takde boyfriend. lagipun, Allah swt dah tentukan jalan hidup kita mcm mane. kita just follow je. kita ni hanya mampu merancang, ade jodoh nanti, confirm jumpa punya. Amin. :)






Friday, 3 June 2011

oh rumah sewa!

hai semua. :D hm, harini mood dah okey siket. just forget it and smile no matter what happens. yes,itu sgt2 perlu. tapi aku taktau boleh buat mcm biasa lagi atau pun tidak lepas ni. jujur pon ade yg salah anggap. hm,ape2 je lah. penatlah nk fikir. nasiblah ni final semester. tak sabar nak habiskan sem ni. ade lagi dlm 4 bulan lebih lagi. erk,lame tu.

okey,utk semester akhir ni dah mmg tak dpt dok kolej. so,kepada part4 sem ni, korang tak payah la mengharap dpt kolej next semester unless korg ni MT kolej. nasihat drpd org yg berpengalaman. haha. okey,disebabkan xdpt kolej, kitorg pon sewa uma. Alhamdulillah,dpt la dekat Taman Intekma. nasib tak jauh sgt. tp even x jauh mane, kaki berjalan penat nk mati woo. termengah2 di buatnye. harini rase mahu share cerita n gambar uma sewa kami. boleh kn? :)




gambar2 di atas adalah serba sedikit keadaan rumah kami. hm,mase firsttime sampai mmg selerak habes rumah tu. bygkan la,rumah xdelah besar mane, tp sume nk bwk at least 5 beg. muat ke tak muat pulak kan dgn rumah tu. haha. well,housemates kitorg budak account gn tourism. so far so good. dorg okey je. nasib xde masalah. plus dorg nih rajin sgt mengemas tau. hai,beruntung dpt housemates yg rajin ni. Alhamdulillah ;D

then,ni adelah ciri2 umah sewa aka mahligai sementara kami ni.

1) uma mcm kotak empat segi tepat. ade 2 bilik. even x besar mane,sgt2 bersyukur. ade tempat berteduh kan.

2) ada tangga yg menggerunkan. haha. mase firsttime turun tangga,rase mcm nk jatuh. cerun gile siot. so,kene berhati2 la. dah x boleh nk lari2 naik tangga. adush.

3) toilet gn bilik air ade satu je. ishh,agak masalah la. bygkan kalo A nk mandi, B nk ambil wudhuk, C cirit birit, dgn D,E n F cmne lak kan? ni yg pyh siket ni. xpe2,kami akan cuba bertahan.

3) ni paling best. uma kitorg ade dapur, leh masak yeay! eh,mcm expert sgt pulak kan. =,= ade tv! dpt tgok seth tan. aww! :D ade mesin basuh. x payah susah2 nk rendam baju. ade peti ais. dpt minum air sejuk. fuhh~

okey,setakat 5 hari dok uma sewa, takde teruk sgt. yg paling penting adelah tolak ansur. itu sgt perlu ye. and lagi satu, kalo ade x puas hati, jgn pendam dlm hati. leh merana nanti. kene la ckp samada face to face or melalui mesej or fb. mudah kan? so,mulai hari ini, aku akan belajar hidup di uma sewa dgn lebih baik. insyaAllah :)


Thursday, 2 June 2011

i'm sorry.

ok,arini aku dah buat salah.
salah yg nampak kecil tp boleh bg impact yg berat.
ape2 pon,aku betol2 minta maaf.
betol ckp org,kerana mulut badan binasa.
tp skg ni,kalau kita salah taip pon, boleh buat merana.
arini aku mmg dah silap.
aku terlalu kurang ajar.
yup,mungkin sgt2 kurang ajar.
mungkin korang dah start benci aku kan.
takpe,bende mcm ni mmg nmpak senang nak settle.
tp sbenarnye org lain hanya tau bercakap.
aku nak minta maaf,secara ikhlas.
tapi aku tahu,even kita dimaafkan, luka tu tetap ada.
mungkin luka tu takkan hilang sampai bila2.
lepasni kalau senyum pon belom tentu ikhlas dari hati kan.
tapi aku betol2 minta maaf sgt2.
aku suka cakap ikut perasaan.
Allah mmg bg aku akal,tp aku jarang guna time aku marah atau sakit hati.
aku cakap ikut sukahati aku je.
sekarang ni pada org2 tertentu, harap korg baca ni,
again aku minta maaf.
itu bukan bermakna yg aku tak suka korang k.
setakat ni semua kwn2 aku, aku syg.
aku langsung takde masalah dgn korang.
aku langsung tak benci korang.
cuma kadang2 aku tak behave.
honestly, i am very very sory.