There was an error in this gadget

Friday, 27 May 2011

kenapa perempuan ditinggalkan?

sekarang ni byk kan kes putus cinta?

ade yg 10 tahun bercinta nak rak,last2 putus. aiseh,rugi je bercinta lama2.

ade yg baru couple seminggu terus putus. ish,ape cer ni bro?

kes putus cinta ni berkait rapat dgn yg meninggalkn dan ditinggalkan. kalau takde yg meninggalkan, mesti takde yg ditinggalkan kan? kan?
kadang2 lelaki yg meninggalkan, dan kadang2 perempuan yg ditinggalkan. same je la kan maksudnye? ;p

okey,sekarang ni nk share pndapat aku sedikit kenapa lelaki memilih utk tinggalkan girlfriend dorg. okey sbgai perempuan, perasan tak yg kita ni ade 3 kekuatan?
tapi .... dek kerana kekuatan ni lah boyfriend suke tinggalkan girlfriend dorg.
mahu tahu apakah kekuatan tersebut? cewaah. ;p

1) kuat cemburu.
sebagai perempuan,cemburu tu mmg dah sebati dlm diri. in short,no women with no jealousy. cemburu itu perlu tp sekadarnya sahaja. kalau cemburu melampau buat boyfriend rimas. contohnye, BF dah bgtau GF awal2 yg die nak pg keluar mkn dgn teman sekerja or supervisor die yg perempuan. tu utk elakkan salah phm. tapi dgn slambernye GF marah dan tak izinkan. aik,mkn gn kwn2 pon tak boley?? ini dah lebih! contoh lain, senyum dgn ank makcik jual air tebu pon GF dah cubit2 and tarik muka masam sbb jeles! peh,mmg lebih! ape lagi, ditinggalkan!

2) kuat membebel.
jgn ingat yg mak je suke membebel. dengar mak bebel pon dah tak tahan,ape lg nak denga bebelan GF sendiri kan? GF yg suke membebel pon boleh buat BF rasa bosan. bebelan GF ni kdg2 boleh buat telinga BF bernanah. oh,bahaya bahaya! ni sbb BF rase yg die ni dilayan mcm budak kecik. bile ade buat salah siket, GF terus membebel non stop tanpa membiarkan BF defend diri sendiri. haa,tu yg membuatkan BF tak puas hati tu. last2, ditinggalkan!

3) kuat mengongkong.
lelaki ni walaupun sudah memegang status BF orang, tapi dorg masih lagi ingin meluangkan masa lepak2 dgn members2 dorg. kawan2 tu pon kena layan jugak walaupun dah ade GF. kebebasan dorg jgn dihalang. jadi, bila GF ni jenis yg kuat mengongkong tak kasi BF keluar melepak dgn member dekat mamak, boleh buat BF rase mcm eee,tensionnya aku!! lelaki ni umpama burung layang2 yg ingin terbang bebas sebebasnya di angkasa. so,kalo GF asik nk tambat dorg kat pokok, dorg rasa baik GF tu ditinggalkan!


muhasabah diri untuk elak ditinggalkan. :)


p/s: tapi kalau boyfriend dah betol2 syg gila2 kat kite, mmg dia takkan sekali2 tinggalkan kite tau even 3 kekuatan kite nih mmg strong habes! eh,tp ade ke boyfriend sanggup mcm tu? ade kot tapi sgt2 tidak ramai. betul tak? :)